Ще има държавна агенция „Електронно управление“

Правителството одобри концепция за създаване на Държавна агенция „Електронно управление”, на базата на същата дирекция в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Изпълнителната агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи”.
Агенцията ще има функции по издаване, налагане и контрол на политики, правила и добри практики в областта на електронното управление, стратегическо планиране и законодателни инициативи, бюджетно програмиране и контрол, координация на секторни политики и секторни и междуведомствени проекти.
Агенцията ще поддържа централизирани регистри за нуждите на електронното управление, други централизирани регистри, държавен частен облак и комуникационната мрежа на държавната администрация, съобщи правителственият пресцентър.
Концепцията предвижда създаване и на държавно предприятие „Единен системен оператор”, чиято основна функция е осигуряване на непрекъснатост във функционирането на ИКТ-системите в държавната администрация при зададено ниво на обслужване.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn