Юбилейният концерт „Живот с песен” Никола Скачков на 80

„Живот с песен”, под този надслов премина юбилейният концерт, с който Никола Скачков отбеляза с микрофон в ръка 80 години житейски път и 60-годишна сценична дейност. Събитието се състоя на 18 ноември, в салона на НЧ”Виделина-1865”, организатор на концерта.

Панагюрският Павароти зарадва своята публика с изпълнения на едни от най-хубавите песни в богатия му репертоар. Част от тях бяха под акомпанимента на пиано от Веселина Зумпалова-Ралчева, партнираше му и ВГ”Радеан”, с ръководител Анета Калпакова, а на пианото беше Цеца Радивчева-Калпакова. Песенен поздрав към юбиляра отправиха младите панагюрски таланти Виктория Манева и Иван Бондар, възпитаници на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина в Школата по изкуствата „Евгений Зумпалов” при ЦПЛР-Панагюрище.

Непринудената обстановка и характерният стил на Никола Скачков предизвикаха негови приятели от публиката да се качат на сцената по време на концерта, за да споделят интересни случки с него през годините.

Прекрасната „Наздравица” от операта „Травиата” на Джузепе Верди и „Многая лета” оформиха финала на празничния концерт.

Развълнуваният юбиляр получи много искрени благопожелания, кошници с красиви цветя, поздрави от кмета на община Панагюрище Никола Белишки, председателят на читалището Спаска Тасева, „Асарел Медет”АД, „Оптикс”АД, приятели, един от които от далечна Америка.

Честит юбилей, Певецо на Панагюрище! Пожелаваме ти още дълги години Живот с песен!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn