Юбилейният концерт на Веско Ешкенази в НДК се отлага за 4 юни. Датата за гостуването му в Панагюрище ще бъде обявена допълнително

Концертът на цигуларя Веско Пантелеев-Ешкенази в НДК за 50-ия му рожден ден се отлага. Събитието трябваше да се проведе на 17 март в зала 1 на НДК, но заради мерките на правителството срещу коронавируса е пренасрочено за 4 юни, съобщават организаторите.

Новата дата е в единствените две свободни седмици в натоварения график на Ешкенази, концертмайстор на един от най-големите европейски оркестри – Концертгебау Амстердам. Тепърва ще бъдат обявени промените в датите на юбилейното му турне, което ще мине през Велико Търново, Шумен, Асеновград, Хасково, Русе, Панагюрище, Ямбол, както и на открити сцени в Бургас и Варна. През есента турнето продължава в Плевен, Добрич, Пловдив и Стара Загора.

Концертът ще бъде посветен на музите на цигуларя. Разказвач на живота му ще бъде актрисата Койна Русева. Ще прозвучат изпълнения на любими произведения на Веско Ешкенази.

До него на сцената ще излязат музикантите на Плевенска филхармония под диригентството на Мартин Пантелеев – брат на Веско Ешкенази. Цигуларят ще си партнира и със солистите Людмил Ангелов, Дани Милев, Люси Дяковска и Адриана Николова-Печенката. Сред изпълнителите ще бъде и руският баянист Рудик Якин.

Билетите ще важат за новата дата без презаверка. Зрителите, които са възпрепятствани да посетят концерта на 4 юни, могат да върнат билетите си на местата, откъдето са купени.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn