Язовир „Луда Яна“ като отколешно предизборно обещание

През последните 20-на години кандидатите за местната власт в Панагюрище правят едно повтарящо се обещание в предизборните си платформи. То се свежда до: продължаване на строителството на язовир „Луда Яна”,  както и до по-обещаващото: завършване на язовира. Ентусиазъм, динамика, нови надежди, може би и високопарни обещания със сигурност ще има и тази есен. Най-вероятно темата за язовира ще добие по-конкретно измерение: „Пускане в експлоатация на язовир „Луда Яна“” до края на предстоящия мандат.
Близо 2 месеца има до официалния старт на предизборната кампания за предстоящите местни избори, която ще бъде открита на 27 септември. Тогава ще тръгне в действие тежката политическа артилерия и очакваният арсенал от критика към това, което не е сторено до момента. Ще го направят новите кандидати за местна власт с убеждението, че имат силите и волята да го сторят – важното, доброто, нужното ни. Открито ще се подхване темата за промяната на политическото статукво, гражданите ще бъдат призовани за размисъл, действие, гласуване. Многоцветната политическа демагогия ще задръсти медийното пространство. Пак на дневен ред ще излезе нуждата от ампутиране на феномена купуване на гласове. Предизборните намерения на кандидатите за кметове и общински съветници ще ни убеждават, че заслужаваме и ще имаме стабилна, просперираща община, ако се доверим точно на тях. Те знаят и за проблемите на обществото, наясно и с начините на разрешаването им.

Всъщност голяма част от гласуващите са решили кой заслужава вота им и преди да се огласят политическите платформи. Още Ричард Никсън казва, че избирателите гласуват не за платформи и партийни програми, а за личности и образи. Това твърдение може и да не кореспондира сто процента с вътрешните доводи на всеки един човек, решил да гласува, но то все пак покрива част от тях.

Кой и на какво основание иска и може да управлява Панагюрище през следващите четири години, ще започне да изкристализира съвсем скоро.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn