Янко Янков – Майната изведе дублиращия отбор на „Оборище” за първа тренировка

Доскорошният нападател на Свобода(Пещера) Янко Янков – Майната ще води в „А” ОФГ новаците от Оборище – 2(Панагюрище). Бившият нападател на панагюрци изведе „войводите” на първа след лятната пауза тренировка.

mainata

Заниманието се проведе на стадион „Орчо войвода”, като в него се включиха 15 полеви футболисти и двама вратари. На този етап няма нито един освободен футболист от миналогодишния състав. Янко Янков ще бъде играещ треньор и вече няма да се състезава за Свобода, а за Оборище – 2. В отбора се завръща Иван Раленеков – Героя, който също за последно беше в Пещера.
Другите нови засега са местните кадри Стойо Новаков и Лало Лалов.
Тренировките ще се провеждат 2 или 3 пъти през седмицата, до началото на първенството, което по традиция стартира в последната десетдневка на август. Дубълът на Оборище е амбициран да гони челните места в класирането, разкри отговорникът на тима Илия Богоев.
Припомняме, че през май дублиращият отбор на Оборище победи тима на Гелеменово с 1:0, като по този начин си осигури мястото в “А” ОГ. Панагюрци завършиха сезона с актив от 54 точки. От 20 изиграни мача, те постигнаха 18 победи и допуснаха само 2 загуби.
Съставът на Оборище -2 включва общо 20 души, изцяло от селищата в община Панагюрище. Идеята е в отбора да се обиграват футболисти от ДЮШ-а на Оборище, които да развиват качествата си и да играят за името на Панагюрище.
Издръжката на отбора е осигурена изцяло от Община Панагюрище. Средствата обаче са недостатъчни и поради тази причина „Оборище” ще търси финансова подкрепа от бизнеса в района, за да може да проведе нормално участието си в първенството.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn