1 274 медицински лица в област Пазарджик са ваксинирани. 1 188 учители и работещи в социални институции са заявили желание за ваксинация срещу COVID-19

Приключва първи етап на ваксинирането на медицинските лица в областта, съобщи днес на брифинг директорът на РЗИПазарджик д-р Фани Петрова. В края на седмицата ще имаме ваксинирани 1274 лекари, медицински сестри и медицински персонал в областта, до дни приключва и ваксинацията на фармацевти и стоматолози, каза още д-р Петрова.

Втората фаза на имунизация обхваща педагогически и непедагогически персонал, към момента сме направили изследвания на учителите с антигенни тестове, те са 652 теста, от които 1 положителен. Паралелно се прави това и в детските градини,като там при 227 теста няма положителен резултат. 879 са общо тестуваните представители на учителското съсловие и помощния училищен персонал в областта.

РУО на МОН е дало информация в РЗИ за желаещите за ваксинация учители, според справката те са 961, а от социалните институции ще се включат 227 души, така във втората фаза ще имаме 1188 ваксинирани, обобщи д-р Петрова.

Имаме седем специализирани кабинети за имунизация в областта, един от тях е в РЗИ, като имаме възможност и за мобилни екипи при необходимост.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn