10 лица от община Панагюрище с положителни проби за COVID-19, сред които и лекар

 РЗИ Пазарджик информира за четиридесет положителни проби за COVID-19 на територията на областта през изминалото денонощие. От новорегистрираните шест са хоспитализирани, останалите са поставени на домашна изолация. Пробите са на двадесет и три жени и седемнадесет мъже. Разпределени са:

Жени, на възраст от 22 до 80 години; от град Пазарджик  – 10, от тях три са хоспитализирани в „МБАЛ-Пазарджик“. Една от новозаразените жени е клиничен лаборант в МБАЛ „Уни Хоспитал“, тя е поставена на домашна изолация. От село Овчеполци е заразена 1 жена. От град Пещера – 2, едната е хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“; от град Брацигово – 1, жената е медицинска сестра в УМБАЛ „Каспела“ – Пловдив; от град Батак – 1; от град Панагюрище – 5, една от жените е лекар в МБАЛ „Уни Хоспитал“; от град Стрелча – 2; от град Велинград – 1.

Мъже, на възраст от 24 до 74 години; от град Пазарджик – 6. Двама от тях са хоспитализирани, единият е лекар, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, другият е хоспитализиран в МБАЛ „Хигия“. От град Велинград – 1; от град Брацигово – 1; от град Пещера – 1; от град Септември – 1, от село Варвара – 1; от град Стрелча – 1; от град Панагюрище – 5.

Починала е жена на 72 години от град Пещера, хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“. Жената е с придружаващи заболявания артериална хипертония и мозъчно-съдова болест. Здравната инспекция призовава жителите на област Пазарджик да спазват противоепидемичните мерки.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn