10 867 годишни данъчни декларации са били внесени в НАП – офис Пазарджик, 8 455 от тях по електронен път

10 867 годишни данъчни декларации са били внесени в НАП – офис Пазарджик, по чл. 92 от ЗКПО за юридически лица. От тях 8 455 са приети по електронен път, а останалите 2 412 на гише в офиса и подадени по пощата.

От НАП напомнят всички търговци по смисъла на Търговския закон трябва да заявяват за вписване и представяне за обявяване в търговския регистър своя годишен финансов отчет (ГФО) за 2016 г. до края на юни 2017 г. В същия срок останалите предприятия трябва да публикуват финансовия си отчет чрез икономическо издание или чрез интернет.

Бюджетните предприятия и eдноличните търговци, които не подлежат на задължителен независим финансов одит, не публикуват финансов отчет. Фирмите без дейност също са задължени да представят ГФО до 30.06.2017 г., като за тях са предвидени облекчения по отношение на документите, подлежащи на публикуване в търговския регистър.

Повече за задължението за представяне на ГФО, новите срокове, предвидените санкции и друга информация, може да се прочете на интернет страницата на НАП – www.nap.bg.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn