108 дръвчета засадиха в с. Баня представители на Клуб Ланетика Йога, гр. Пловдив

Село Баня се превръща в интересна и предпочитана дестинация. Красотата на сгушеното и китно село в полите на Средна гора и лековитите минерални извори привличат все по-често групи и клубове , занимаващи се със здравословен начин на живот. Така гости на с. Баня , миналата седмица бяха Клуб Ланетика Йога гр. Пловдив, с тяхната ръководителка Лана Петкова . Ланетика е авторски метод за психофизическа тренировка въз основа на йога. Тя е интелигентната гимнастика на тялото и ума за хора с интелект.

Привлечени от красивата природа, лековитата минерална вода, тишината и спокойствието, които царят в селото, те направиха едно благородно дело. Със свои средства закупиха посадъчен материал : дръвчета – кедри , чинари, липи и зимен дъб. Бяха засадени 108 дръвчета, някои от тях някои завинаги ще носят имена в чест на знакови личности: Никола, Вячеслав, Анна, Виктория, Тиана, Гергана, Алина, Рангел, Христо и др. Засаждането стана в лесопарк Баня и Мемориален парк на входа на селото.

Кметство с. Баня прие инициативата на Клуб Ланетика Йога, като подготви терена за посадъчния материал и по този начин помогна да се осъществи тази благородна инициатива. Гостите бяха запознати с историята и културните забележителности на селото. Природните дадености , благоприятният климат, уникалните лечебни свойства на минералната вода , привличат все повече посетители в с. Баня , Панагюрско. Това са фактори, които определено показват възраждането на селото.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn