11-годишните хандбалистки на „Панагюрище“ са първи на зоналното първенство

Днес в спортната зала на стадион „Орчо войвода“ се проведе заключителният турнир от зоналното първенство на зона „Тракия” за 11-годишни момичета. Панагюрските хандбалистки показаха изключително добра игра  и безапелационно победиха отборите на „Свиленград” с 30:4; „Топлика” с 40:5 и „Хасково” с 32:7. Така възпитаничките на Любка Карагьозова и Георги Атанасов спечелиха златните медали на зоната. Да поздрави и награди участващите отбори на проявата бе зам.-кметът Галина Матанова. Това е най-переспективният отбор на ХК „Панагюрище”,а треньорката Любка Карагьозова бе наградена за най-добър треньор в зона „Тракия” за тази възраст
панагюрки играха в състав: Божидара Карагьозова, Цветелина Пашова, Дарина Кирилова, Аделина Футекова, Ваня Шиндарова,Стоеслава Кекова, Стела Дашева, Шинка Филипова, Екатерина Баракова, Теодора Панова, Габриела Щрангова,Петя Калагларска.

На 4 април в Хасково се проведе последният турнир от зоналното първенство на зона „Тракия” и за 10-годишните момичета. Първата среща малките панагюрски хандбалистки загубиха от „Хасково” с резултат 5:7. Във втората среща панагюрки победиха отбора на „Свиленград” с резултат 8:5. В крайното класиране момичета на Панагюрище спечелиха сребърните медали на зона Тракия в състав Адриана Иванова, Кристияна Предьова, Мария Костова, Ева Дионисова, Елеонора Пашова, Антония Раленекова, Дария Струнджева, Таня Шикерова, Мария Ранчева, Габриела Попова, Стиляна Футекова, Теодора Тропчева, Гергана Феркова.
В събота /2 април/ женският отбор изигра предпоследния си мач от първенството на „А“РХГ като гост на „Поморие”. След няколко часово пътуване панагюрските състезателки не можаха да се противопоставят през първото полувреме на домакините, които ръководеха играта и резултатът на полувремето закономерно бе в тяхна полза 15:8. През второто полувреме панагюрки показаха добра и равностойна игра, но времето не достигна да се стопи разликата от първото полувреме – края на срещата бе даден при резултат 29:22 за поморийки.Загубата не измести панагюрският отбор от предпоследното място в елитната група. Последният мач за първенството е на 9 април в Сливница. Също на 9 април предстои и среща на 12-годишните хандбалистки.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn