11 панагюрските музикални таланти спечелиха призови места в първия /неприсъствен/ етап на НК „Петнадесет лалета“. Те продължават участието си на присъствения етап през месец август в гр. Хисаря

11 панагюрските музикални таланти от Школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище спечелиха призови места в първия /неприсъствен/ етап на Националния младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“. Възпитаниците на музикалните педагози Нона Немигенчева, Пепа Филина и Величка Маслева продължават участието си във втория, присъствен етап, на 14 и 15 август, в Летния театър на гр. Хисаря.

В първия, неприсъствен етап, компетентно жури в състав: Мими Иванова, Аделина Колева и Тихомир Радев оценяваше домашните видеоклипове, изпратени от участниците в песенната надпревара. Наградените ще получат дипломите си на присъствения етап.

В Първа възрастова група Християн Балев и Наталия Пашова се класираха на 2-ро място, а Сияна Кокотанекова на 3-то място.

Във втора възрастова група Стивани Джунова се класира на 2-ро място, а Кристияна Чуклева на 3-то място.

В Трета възрастова група Габриела Спасова спечели 1-во място, Лора Коруджиева и Силвия Кемилова се класираха на 3-то място.

В Четвърта възрастова група Надежда Ковачева спечели безапелационно първо място със супер резултат 29.50 точки от 30 възможни.

В Пета възрастова група Йорданка Димитрова се класира на 3-то място.

В Шеста възрастова група Евгения Ангелова се класира на 3-то място.

Поради изискването да не се струпват много хора, тази година конкурсът ще е само за индивидуални изпълнители, разпределени в шест възрастови групи.

Оценките от неприсъствения етап не участват в балообразуването.
Критерии за оценяване: точност на интонирането, вокална интерпретация и стил, сценична реализация, избор на репертоар. Оценяването е с индивидуална 
оценъчна карта. Индивидуалните оценъчни карти ще бъдат на разположение на участниците в седмицата след провеждането на конкурса.

Журито се състои от изтъкнати професионалисти и се председателства от Мими Иванова.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn