11 са положителните проби за коронавирус в област Пазарджик за последните 24 часа. Няма заразени от община Панагюрище

От изпратените 125 проби за изследване ден за коронавирус през вчерашния ден, 11 са положителни, това каза областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след редовното заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19 в област Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. 9 са новозаразените от гр. Пазарджик, 1 от село Главиница и 1 от с. Щърково, община Лесичово. Три медицински лица са с положителни проби, работещи в Кардиологичното отделение на МБАЛ „Хигия“. Стефан Мирев допълни, че през вчерашния ден отделението е затворено за дезинфекция, тя е извършена и от днес вече е възстановен нормалния режим на работа. Взетите проби на медицинския персонал са отрицателни. С положителна проба е и служител на ОДМВР – Пазарджик от сектор „Български документи за самоличност“, каза областният управител. Поради тази причина секторът днес не работи, тъй като се извършва дезинфекция. Очаква се утре дейността му да бъде възобновена.

Само две от новите лица с положителни проби са хоспитализирани, намират се в задоволително здравословно състояние, каза Стефан Мирев и допълни, че в община Сърница, където имаше огнище на заболяването, няма нови положителни проби. 13 са хоспитализираните пациенти в област Пазарджик. Те са в задоволително здравословно състояние. Под карантина са поставени 1085 лица.

Д-р Фани Петрова съобщи, че 9396 са били хората под карантина от началото на епидемията до днес, с изтекла карантина са 8277 души. Диагностицирани на домашно лечение са 121 лица. Общо диагностицираните до момента с COVID-19 в област Пазарджик са 222 лица, излекуваните са 68.

339 души са под карантина в момента в Пазарджик, съгласно новите заповеди на здравния министър Кирил Ананиев тя е с продължителност 14 дни. Екипи на полицията и РЗИ – Пазарджик извършват проверки за спазване на карантината. Тя се сваля ако има един отрицателен резултат от PSR тест след крайния срок.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn