12 ученици станаха мениджъри за един ден в „Асарел-Медет“ АД

„Мениджър за един ден“ е инициативата на неправителствената организация „Джуниър ачийвмънт“, която даде възможност на 12 отличници да се превъплатят в ролята на мениджъри в „Асарел-Медет“ АД на 12 октомври. Възпитаниците на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм се запознаха с работните места на ключови „шефове“ в дружеството.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Началник „Рудник“ и началник „Обогатителна фабрика“ бяха сред най-отговорните постове, които младежите заеха на 12 октомври в дружеството.  Други се докоснаха до множеството отговорности на прокуриста на „Асарел-Медет“ и до иновативното мислене на работещите в отдел „Технологично развитие“. Бъдещи мениджъри добиха впечатления от работата на началника на „Централна ремонтна база“, а техни съученици имаха възможността да приложат на практика натрупаните в училище знания по счетоводство и информационни технологии. Друга 18-годишна девойка се запозна с работата  по  управлението на човешките ресурси, като седна в стола на директора. Нейни преки подчинени бяха новите млади мениджъри от отделите „Персонал“,  „Комуникации“ и „Информационни технологии и телекомуникации” в „Асарел-Медет“ АД.

„От Вас, младите хора, винаги има какво да научим, така че чакаме свежи нови идеи в ролята на ръководители“ – заяви пред учениците прокуристът на дружеството Галя Костова. „Доста отговорно е в „Асарел-Медет”, но с удоволствие бих работил тук” – възкликна млад възпитаник на Професионалната гимназия на изпроводяк. През това време „колегите“ му крачеха към автобуса и с гордост четяха сертификатите си за участие в кампанията.

Инициативата „Мениджър за един ден“ е традиционна за „Асарел-Медет“ АД, а през годините десетки младежи от панагюрските гимназии са поемали кормилото  на ръководни постове в дружеството.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn