13 златни и 4 сребърни медала за талантливите възпитаници на Нона Немигенчева и Пепа Филина в Международния конкурс „Александра – Принцесата Ангел“

Талантливите възпитаниците на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина от Школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище спечелиха тринадесет първи награди от Международния конкурс „Александра – Принцесата Ангел“. Поради пандемичната обстановка конкурсът, организиран от Арт компания „Нови звезди“, се проведе онлайн. Изпълненията на участниците бяха оценявани от жури с международно участие, включващо специалисти от Италия, Израел, САЩ, Украйна и др.

В категорията „Изпълнение на световен хит“ Християн Балев, Стивъни Джунова и Кристина Гочева се класираха на първите места в своите възрастови групи. Първа награда получи Иван Бондар за изпълнението си на фолклорна песен.

Първа награда получиха и Нели Недкова и Евгения Ангелова, а втора награда – Йорданка Димитрова и Габриела Спасова.

С по две първи награди в различните категории бяха отличени Кристияна Чуклева (световен хит и фолклор), Надежда Ковачева (джаз и фолклор) и Лора Куруджиева (световен хит и фолклор), като Лора спечели и втора награда за изпълнението си на фолклорна песен. С първо място е и Глория Щрангова, а Сияна Кокотанекова е с втора награда.

8- годишното момиченце Александра Тодорова от Поморие дава името на фестивала- „Александра – Принцесата Ангел“. „Тя можеше да пее, да танцува, беше изключително талантлива и с радост участваше на конкурси, фестивали. Но зла ръка отне живота и и днес тя е нашата небесна Принцеса ангел. Знаем, че участниците са пели и танцували и за нея.
Така ставаме по-добри и сърдечни… „, споделят организаторите на фестивала Арт компания „Нови звезди“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn