13 проби за COVID-19 са изпратени за изследване днес от област Пазарджик

През днешния ден, 7 април 2020г., за изследване за COVID-19 от лечебните заведения в област Пазарджик са изпратени 13 проби, съобщиха от РЗИ-Пазарджик.  Лечебни заведения изпратили проби за изследване за COVID-19:  „МБАЛ-Пазарджик“ АД гр. Пазарджик, „МБАЛ – Велинград“ ЕООД – гр. Велинград, МБАЛ “Проф. Д. Ранев“ гр. Пещера.

За деня 116 лица са поставени под карантина, а общият брой на карантинираните е 1267, сочи информацията, подадена от  РЗИ-Пазарджик. Потвърдената положителна проба е 1 . За нов случай на COVID-19 в Пещера съобщи на брифинга тази сутрин ген. Венцислав Мутафчийски.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция у нас вече е 565. 22-ма от тях са починали, а оздравелите и изписани от лечебни заведения са вече 42-ма.

От установените до момента случаи 320 са мъже, а 245 са жени. Най-младият пациент с доказан COVID-19 e на 1 г., най-възрастният на 90 г.

Средната възраст на починалите е 66,5 г.

От общия брой на регистрираните случаи към момента 201 пациента са под лекарско наблюдение в лечебни заведения. 26 от тях са настанени в интензивни структури.

Лицата с доказан COVID-19 от медицинския персонал са вече 31. От тях 8 души са служители на Центъра за спешна медицинска помощ в София.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn