139 деца са записани в първи клас чрез електронната система за прием

На 17 юни приключи срокът за записване на първокласници чрез електронната система за прием за учебната 2019/2020 година. Общо 139 деца от първо и второ класиране са записани в трите училища на територията на град Панагюрище.

На 24 юни до 17:00 часа ще бъдат обявени свободните места след второ класиране. От 25 юни, подаването на документи за децата, които не са записани в първи клас, ще става на място в училищата, в които има свободни места. До 15 септември директорите на училищата утвърждават списъците на приетите ученици по паралелки.

Модулът за регистрация на заявленията за прием на ученици в първи клас за учебната 2019/2020 г. беше активиран на 22 май в 12:00 часа. Достъпът до сайта се осъществява чрез банер на началната страница на сайта на Община Панагюрище.

Родителите можеха да регистрират заявление както онлайн, през сайта за прием, така и на място в даденото училище. За тяхно улеснение, във всички училища имаше екипи, които оказваха подкрепа при подаване на електронни заявления. Правилата и критериите за прием са достъпни в раздел „Нормативна уредба“ на публичния сайт за прием.

С въвеждане на електронен прием на учениците в първи клас, който влиза в сила за учебната 2019/2020 година, Община Панагюрище цели да бъдат улеснени и по-добре информирани родителите и да бъде създадена по-ефективна организация на приема на децата в първи клас на територията на град Панагюрище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn