139 произшествия са ликвидирали панагюрските огнеборци през 2020г.

През 2020 година панагюрските огнеборци са ликвидирали 139 произшествия, като интензивността на повикванията е 0,38 на денонощие. Това показват данните от отчета, представен от началника на РСПБЗН Панагюрище гл.инсп. Симеон Симеонов пред Общинския съвет на 25 март.
Най – голям е броят на пожарите без материални загуби-72 бр., което представлява 48% от всички излизания. 21 бр. са пожарите с нанесени материални загуби.
През периода са извършени 33 помощни операции, в които се включва отводняване, катастрофи, водоснабдяване, дежурства на национални празници и спортни прояви, отключване на апартаменти и оказване помощ на пострадали.
За съжаление 13 пъти са били викани на лъжливи адреси. При ликвидиране на произшествията няма пострадали граждани и загинали.
Съществува трайна тенденция най-много от общия брой произшествия да са пожарите без нанесени материални загуби – 48 % . Те са предимно в сухи треви и отпадъци. Причините за това са най-вече от субективен характер и намаляването на тези произшествия зависи основно от информационно – разяснителната дейност. Запазва се тенденцията най-много пожари с нанесени материални щети да бъдат в отрасъл жилищно стопанство. Основен фактор е небрежността, проявявана от гражданите , уточни гл.инсп. Симеонов.
За петгодишния период пожарите с материални загуби са най-много през 2017г , а най- малко през 2018г. Пожарите без материални загуби са най-много през 2019г., а най- малко през 2018г.
Трайна е тенденцията за намаляване на загубите в покривна конструкция и гори. Запазва се тенденцията за най-голям брой пожари с материални загуби с неустановени причини.
За периода няма настъпили ПТП с автомобили на РСПБЗН и УПБЗН.

ТЕМАТА продължава на страниците на вестник „ОБОРИЩЕ“ следващата седмица.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn