139 търсещи работа лица посетиха специализираната трудова борса

Днес, 27май  екипът на ДБТ– Панагюрище проведе специализирана трудова борса за продължително безработни лица. В нея взеха участие 36 представители на 25 работодатели от всички сектори на икономиката.

Трудовата борса бе посетена от 139 търсещи работа лица от общините Панагюрище и Стрелча, от които 133 безработни лица и 6 нерегистрирани търсещи работа лица.

Работодателите от Сектор „Индустрия” с представители на „Добивна промишленост”, „Преработваща промишленост” и „Строителство”. „Добивна промишленост” бе представена от 1 работодател в сферата на добив и преработка на медни руди, а „Преработваща промишленост” от работодатели в сферата на оптичното и оптикомеханичното производство, производство на изделия от метал, механична обработка на метали, шевно производство и производство на хавлиени изделия, строителство. От преработващата промишленост работодателите, заявили най-много работни места са „Ектрон”АД, „ЯНА”АД, „Райна Княгиня-П”ООД, „Ритон-П”АД и „Оптикс”АД.

Сектор „Услуги” бе представен от работодатели от следните браншове „Търговия”, „Хотелиерство и ресторантьорство” и „Държавно управление”. Работодатели, заявили най-много работни места са „КЛИП”ООД и „Йоги-5”ЕООД.

Сектор „Аграрен” бе представен от 2 работодатели, отглеждащи маслодайни растения – рози и лавандула.

DSC09264 DSC09265 DSC09266

Обявени са 158 свободни работни места на първичен пазар на труда:

За специалисти с висше образование – инженерни длъжности–машинен инженер, инженер,механик, инженер,конструктор, инженер,електрончик, технолози, програмист-настройчик на металорежещи машини с ЦПУ, компютърен специалист, графичен дизайнер;

За специалисти със средно образование – техник,автоматизация, механици, оператори на машини с цифрово – програмно управление в металообработване и в оптично производство, електротехници, електрончици, специалист,доставки, координатор,производство;

За работнически длъжности – оптици, шлосери, монтажници, шофьори, булдозеристи, багеристи, машинни оператори за леене и обработка на метали, машинни оператори, шиене на облекла и обслужващи работници,шевно производство, тъкачи, продавач-консултанти, сервитьори,  работник, кухня, спасители.

Обявени са 41 работни места със сезонен характер.

По Проект „Нова възможност за младежка заетост”, схема ”МЛАДЕЖКА ЗАЕТОСТ“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ е информиран един нов работодател с предмет на дейност „Оптично производство”.

DSC09267 DSC09272 DSC09274DSC09275

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn