14-годишните момичета на ХК „Панагюрище“ завоюваха 3-то място на Откритото световно първенство в Италия

Момичетата на Хандбален клуб „Панагюрище” завоюваха ново международно отличие. Отборът се нуждае от спонсори, за да следва успешното си развитие обаче. Всички рекламодатели, които имат желание да се включат с рекламни материали, постери и брандинг може да се свържат с клуба.

И отново към събитието от последните дни.

h-ball

Отборът на 14–годишните момичета на ХК „Панагюрище“ завоюва престижното 3-то място на Откритото световно първенство по хандбал, провело се от 4 до 10 юли в град Терамо, Италия. В първенството са участвали общо 134 отбора от петте континента и всички възрастови групи. В своята възрастова група – 14 годишни, панагюрските момичета се преборили за място в призовата тройка в конкуренция с 16 отбора, сред които представители на Полша, Италия, Тайван, Литва, разказа един от треньорите на ХК „Панагюрище“ Георги Атанасов. Първите две места в класирането заели отборите на Норвегия и „Бъки“, Габрово. Атанасов сподели, че една от най-тежките срещи за нашите хандбалистки била тази с отбора на Тайван. „Доволен съм от представянето на отбора“, каза треньорът . Той не спести и суперлативите си по отношение на отличната организация на спортното събитие. Атанасов припомни , че панагюрски хандбалистки участват в първенството в град Терамо, Италия вече седма година, и винаги са намирали място в призовата тройка или четворка на състезанието.
От 16 до 19 юли женската селекция на ХК „Панагюрище“ ще вземе участие в турнир по плажен хандбал в град Бачка Паланка, Сърбия. Турнирът е включен в календара на Европейската хандбална федерация . В момента панагюрският тим е на 7-мо място в Европейската класация по плажен хандбал.

 

bg italy handball

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn