14-годишните хандбалитски на Панагюрище за пръв път си извоюваха място във финалната четворка на държавен финал

19 секунди отделиха панагюрските хандбалистки от сигурните сребърни медали. В предварителната група панагюрските момичета са паднаха с отборите на „Белене“,“ Сливница“ и „Мартен“. Първата среща загубиха от шампионките от „Белене”. Във втората и третата среща се наложиха над „Сливница” и „Мартен”, така заеха второто място в групата. По регламент първите два отбора от двете групи образуват финалната четворка за разпределяне на медалите. Панагюрки, като втори отбор на полуфинал,а се срещнаха с фаворита от другата група – „Хасково“, вицешампионът от Купа България, с амбиция за спечелване на медали. Панагюрските момичета в този си състав за първи път постигат успех да играят във финална четворка, уточниха треньорите Лйбка Карагьозова и Георги Атанасов. В мача с „Хасково“ панагюрки показват изключителна амбиция и добар игра. Изолираха най-добрата състезателка на Хасково и мачът се превърна в истински двубой-достоен за финал, споделиха още треньорите. Първо полувреме играта е гол за гол, а резултатът на полувремето 8:8. Второто полувреме битката продължава, отново игра гол за гол и 19 секунди преди края на мача „Панагюрище“ води с един гол.  Заради грешка в защитата на „Панагюрище“ е отсъдена дузпа за „Хасково“ в последната секунда на мача, която успешно е реализирана от лидерката на противника и така срещата в редовното време завърши при резултат 21:21. По регламент, за да се излъчи победителят се изпълняват дузпи. Панагюрските момичета не издържаха на напрежението и загубихме тази среща. След загубата за панагюрки остана малкият финал – да играят за бронзовите медали с отбора на домакините „Бъки“, Габрово. Уморени и физически, и психически от тежкия полуфинал, нашите момичета се опитаха де се противопоставят на домакините,но силите не ни достигнаха. При изравнена игра през първото полувреме, през второто отстъпихме и така за панагюрки остана призовото ЧЕТВЪРТО място, разказаха треньорите.
ХК „Панагюрище“ игра в следния състав: Йоана Робова, Катрин Чочева, Евелин Драганова, Николета Иванова, Стоянка Варадинова, Паола Червенкова, Стефани Навущанова, Диана Раленекова, Донка Бояджиева, Микаела Славейкова.
Катрин Чочева получи приза за най-добър защитник. Евелин Драганова бе избрана в идеалната седмица на турнира.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAТреньорите Карагьозова и Атанасов са изключително доволни от представянето на хандбалистките, които за пръв път са във финалната четворка на Държавен финал.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn