14 год. хандбалистки на Панагюрище – втори на силния Международен турнир „За Купата на Панагюрище“

На 22 и 23 септември, зала „Арена Асарел” бе домакин на силен Международен турнир, проведен от Хандбален клуб „Панагюрище” по повод 60 год. БФХ и 25 год. ХК „Панагюрище”. В турнира взеха участие едни от най-силните отбори на България в тази възраст и гръцкият отбор от Александропули- Киклопес. Битките започнаха на обяд в събота.

В късния следобед, церемонията по откриването уважиха: г-н Никола Белишки-Кмет на Община Панагюрище и г-жа Галина Матанова- зам.кмет „Хуманитарни дейности”. На откриването присъстваха още Маряна Стаматова- член на УС на БФХ ; доц. Димитър Станков- делегат БФХ ; Димитричка Бистрекова -Зъзрева -член на УС на ХК Панагюрище; Георги Атанасов -секретар на ХК Панагюрище. Кметът Никола Белишки отправи приветствие и връчи плакети на президента на БФХ -г-жа Росица Бакърджиева и на ръководството на ХК Панагюрище по повод юбилеите. Уполномощеният представител на БФХ- г-жа Маряна Стаматова прие плакета за г-жа Бакърджиева. От името на БФХ , г-жа Стаматова предаде поздравителен адрес и плакет на г-н Белишки. От ХК Панагюрище по повод юбилея г-н Никола Белишки и г-жа Галина Матанова, получиха стенни часовници .За принос в развитието на хандбала в гр.Панагюрище от Клубното ръководство бе награден Георги Атанасов-треньор и секретар на ХК Панагюрище от създаването му.

Музикален поздрав към участниците в турнира и публиката отправиха малките хандбалистки Наталия Пашова и Виктория Калпакова- ученички от ОУ“20 април“.

Панагюрските хандбалистки, ръководени от треньорите Любка Карагьозова и Георги Атанасов се представиха отлично в турнира с три победи и една загуба. В първата среща победиха Ники спорт с 25:14. Във втората среща се наложиха над Хасково с 32:8. В третата среща с гъркините при по-слабо първо полувреме/10:5/, последва тотален щурм за нашият отбор през второто полувреме и срещата завърши с победа 21:8.

В последната среща от турнира между Панагюрище и Бъки, трябваше да се определи носителя на Купата. В този двубой, нашите момичета се стреснаха от габровки, подсилени в този сезон от две от най-добрите хандбалистки на Белене /преди две години, на възраст -12 год, Панагюрище загуби на финала от Бъки с два гола, а Белене спечелиха бронза. Първото полувреме завърши 11:4 за Бъки. Второто полувреме, панагюрските момичета заиграха по-добре, но загубиха мача с 18:10.
Екипировката на панагюрските момичета бе подсигурена от Управителя на фирма ОПТОФОРМ НОВ ЕООД – г-н Радко Лазаров.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ:
1. ХК Бъки -Габрово
2. ХК Панагюрище
3.ХК Киклопес , Александропули, Гърция
4.ХК Ники спорт -Сливница
5. ХК Хасково

Отборите заели първо, второ и трето място получиха купи, а отборите на четвърто и пето -грамоти.
По повод 25 год. Юбилей, ХК Панагюрище раздаде общо 25 индивидуални награди.Всички наградени получиха чаши с логото на БФХ и ХК Панагюрище и грамоти.Острието на ХК Панагюрище -Шинка Филипова , стана голмайстор на турнира с 27 гола.За отлично представяне от панагюрския отбор бяха наградени: Аделина Футекова, Божидара Карагьозова, Теодора Панова, Дарина Кирилова, Цветелина Пашова, Габриела Щрангова.
Останалите момичета , които допринесоха за успеха на отбора са: Милка Юрукова, Ваня Шиндарова, Стела Скачкова, Габрила Попова, Антония Раленекова, Иглика Драганова.
На всяка среща от турнира бяха излъчвани „играчи на мача“, които бяха наградени с грамоти. За четирите мача от панагюрския отбор, бяха отличени следните състезателки: Шинка Филипова, Божидара Карагьозова, Аделина Футекова, Теодора Панова.
Наградите бяха връчени от г-жа Маряна Стаматова, г-жа Димитричка Бистрекова и доц.Димитър Станков.
Треньорите на отборите също получиха подаръци от домакините.

За Юбилея, ХК Панагюрище разчупи традицията и замени тортата с питка, сътворена от сръчните ръце на Димитричка Бистрекова-Зъзрева.
Хандбален клуб Панагюрище получи покана от гръцкия отбор за участие в Коледен турнир за Балканска Купа в гр.Александропули, Гърция.

По време на двудневния турнир се проведе съдийски семинар, ръководен от доц.Димитър Станков-делегат на БФХ. В курса се включиха три съдийски двойки от Панагюрище и една-от Сливница.

Турнирът „За Купата на Панагюрище “ се осъществи благодарение на : ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ ; АСОЦИАЦИЯ НА СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ“АСАРЕЛ МЕДЕТ“АД; ОПТОФОРМ НОВ ЕООД; ОПТИКОЕЛЕКТРОН ГРУП АД; ЗАВОД ЗА ОПТИКА ; ЕЪРКОН.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn