14 са новозаразените с коронавирус от община Панагюрище

РЗИ Пазарджик информира за шестдесет положителни проби за COVID-19. От новорегистрираните хоспитализирани са шест лица, останалите са поставени на домашна изолация. Трима са хоспитализирани в МБАЛ „Уни Хоспитал“, трима в „МБАЛ-Пазарджик“, като един е настанен в Инфекциозно отделение. Пробите са на тридесет и една жени и двадесет и девет мъже. Една от жените е препратена към РЗИ Пазарджик от друго РЗИ в страната.
От новозаразените са 14 годишно момиче от Спортно училище – Пазарджик, което е на електронно обучение и 13 годишно момче от ОУ „Св. Климент Охридски“ – Пазарджик, извършва се епидемиологично проучване. Трима от новооткритите са служители на Д СП – Пещера, издадена е заповед на директора на РЗИ Пазарджик за поставяне на положителните и контактните лица под карантина, и извършване на щателна дезинфекция.
Новопотвърдени са лекар от „МБАЛ-Пазарджик“, старшата сестра на ЦСМП – Пазарджик, медицинска сестра от МБАЛ „Уни Хоспитал“ и двама шофьори на РЗИ Пазарджик.
Разпределени са:
Жени, на възраст от 14 до 71 години; От град Пазарджик – 9, от село Синитово – 2, от село Мало Конаре – 1, от село Иваило – 1, от село Братаница – 1, от село Щърково -1, от село Бошуля – 1; от град Стрелча – 3; от град Панагюрище – 6; от град Пещера – 5.
Мъже, на възраст от 13 до 84 години; От град Пазарджик – 8, от село Звъничево – 1, от село Черногорово – 1, от село Братаница – 1, от село Пищигово -1, от село Сарая – 1; от село Оборище – 1, от град Пещера – 2, от село Капитан Димитриево – 1; от град Панагюрище – 7, от село Баня – 1; от град Стрелча – 1; от град Белово – 1; от град Велинград – 1; от град Ракитово -1.
Починал е мъж на 74 години от град Велинград, хоспитализиран в „МБАЛ-Велинград“, с придружаващо заболяване артериална хипертония.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn