1494 седмокласници в областта са приети по първо желание. Закриват 5 паралелки в Пазарджик, Велинград, Панагюрище Брацигово и Виноградец

79 на сто от кандидидатствалите за гимназия седмокласници са приети още след първия етап от кампанията, съобщават от Регионалното управление по образованието. Документи са подали 1764 деца от общо 2225 завършили 7. Клас, включително 33-ма ученици от други области. 431-ма не са подали заявления за средни училища.

768 деца влизат в профилирани паралелки, а 949 – в професионални.

В пет паралелки няма да се осъществява прием – по една в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Брацигово и Виноградец.

Най-предпочитани са паралелките с профил „Чужди езици“ в ЕГ „Б. Брехт“- с профилиращи предмети английски с немски език и немски с английски език, следвани от паралелките с профили „Математически“ и „Софтуерни и хардуерни науки“ в ПМГ „К. Величков“.

Статистиката за минималния и максималния бал за всички училища в региона можете да намерите на сайта на РУО – Пазарджик, в раздел „Държавен план-прием- 2018/2019 г.“.

Какво предстои до края на кампанията:

Ø  Всички ученици, които са приети на първо класиране, могат да се запишат в съответното училище в срок от 04.07.-06.07.2018 г. вкл.

Ø  Учениците, които не са удовлетворени от класирането си на І-ви етап, следва да отидат в училището, в което са приети и да подадат заявление за участие във второ етап в посочения по-горе срок. Те трябва да бъдат спокойни- ако не успеят да се класират на по-предно желание на втори етап, мястото им от първи етап се запазва.

Ø Всички некласирани ученици на първи етап не трябва да предприемат нищо. Те автоматично участват във втори етап на класиране, без да подават заявление. Обявяването на списъците с класираните на втори етап е в срок до 12.07.2018 г. вкл.

Ø Изключително важно е не участвалите (не подали заявления) на първи етап ученици (≈20%) да подадат заявления за участие в трети етап на класиране в срок от 20.07.-24.07.2018 г. вкл.

Ø Срокът за обявяване на класираните на трети етап ученици е до 26.07.2018 г. вкл., а срокът за записване от 27.07.-30.07.2018 г. вкл.

Ø  Попълване на незаетите места след трети етап на класиране и записване се определя от директора на училището със свободни места след този етап на класиране в срок до 11.09.2018 г. вкл.

Ø  Утвърждаване от началника на РУО- Пазарджик на осъществения държавен план-прием- в срок до 14.09.2018 г. вкл.

Подробна информация за цялостната кампания по приема на ученици е публикувана на сайта на РУО – Пазарджик – www.riopz.com.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn