15 740 избиратели с право на глас в град Панагюрище

22 399 жители на община Панагюрище имат право да гласуват на изборите за местна власт на 25 октомври, от тях 15 740 в град Панагюрище. Право на глас на националния референдум имат 22 658 души в общината. Това е окончателният брой на избирателите според избирателните списъци, уточниха от Общинска администрация.
Разликата в броя на гласоподавателите за местния вот и националния референдум е заради правилото за уседналост. За изборите за кметовете и общински съветници трябва да има поне 6 месеца преди изборния ден, докато при националния референдум това изискване е към 10 август.Според специалистите е възможно, някои от хората да са в списъците за местен вот, но да ги няма в тези за референдума. Хората, включени в списъка на заличените лица, няма да бъдат допускани да гласуват.
На предстоящите избори за кметове и общински съветници и за националния референдум на 25 октомври ще се гласува в 29 избирателни секции на територията на община Панагюрище. От тях 19 в града и 10 в селата от общината, по две в Оборище и Попинци, по една в Баня, Бъта, Елшица, Левски, Панагюрски колонии, както и една сборна за Поибрене и Сребриново. Всички секционни комисии ще са с 9 членове, само на Панагюрски колонии комисията ще е седемчленна.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn