150 000 лева ще получи СОУ „Нешо Бончев“ като финалист в конкурса „Училище на бъдещето”

Фондация „Америка за България” обяви училищата-финалисти в конкурса „Училище на бъдещето” за трансформация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес.
Поради изключително високото качество на проектните идеи екипът на Фондацията увеличи средствата в конкурса от първоначалните 2 000 000 лева на 2 600 000 лев. Финансиране ще получат 23 училища спрямо първоначално плануваните 15.

Сред финалистите в категория за финансиране от 50 000 до 200 000 лева е СОУ „Нешо Бончев“, гр. Панагюрище, което ще получи 150 000 лв. за Центъра по природни науки „Спирала на живота“.
Общо 270 проектни предложения са постъпили в конкурса на Фондацията. Кандидатури пристигнали от 133 различни населени места в България в две категории на искано финансиране: до 50 000 лв. и от 50 000 до 200 000 лв. Фондацията избра 45 полуфиналисти, които бяха посетени на място от журито на конкурса и защитиха в екипна презентацията идеята си в София.  Вследствие на успешното представяне на училищните екипи, ръководството на фондацията взе решение да увеличи средствата, които ще бъдат дарени на училищата. С това общата стойност на конкурса „Училища на бъдещето“ тази година става безпрецедентно най-високата сума, която фондацията е дарявала на българските общински и държавни училища. С настоящото финансиране общата стойност на дарените от Фондацията средства за училища от 2009 г. до сега възлиза на 6 100 000 лева.

Подкрепените проекти ще насърчават използването на съвременни образователни методи и технологии, които ще поощряват практическата и екипната работа в училище, ще повишат интерактивността на учебния процес и ще въвлекат учениците в изследователска дейност за заобикалящия ги свят. Избраните 23 финалисти ще получат безвъзмездно финансиране от фондацията със срок на изпълнение на проектите до септември 2017 г. В началото на месец юни Фондацията ще награди в официална церемония 23-те училища, чиито идеи ще бъдат финансирани.

Oborishte.bg

 

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn