1559 лева в помощ на 19-годишната Александрина събра благотворителният базар в Панагюрище

1559 лева събра съботният благотворителен базар в Панагюрище, а сумата ще бъде преведена по дарителска сметка на 19-годишната Александрина Кръстева, която е с диагноза остра лимфобластна левкимия. Преди около два месеца на Алекс й е открит рецидив на болестта и сега тя има нужда от спешна трансплантация. Сумата, която е необходима за лечението, е 250 000 евро и е непосилна за семейството й. Александрина няма право на помощ от Фонда за лечение на деца, защото диагнозата е открита три дни, след като тя навършва 18 години.

Базарът бе разположен пред офиса на Дима Попова на ул. “Георги Бенковски” 24, и на него се предлагаха вкусни домашно приготвени сладки, книги, цветя и сувенири, дарени от десетки панагюрци, които подпомогнаха каузата.

DSC02090 DSC02093 DSC02095 DSC02103

Организатори на благотворителната акция в Панагюрище са три дами – Лидия Немигенчева, Дима Попова и Петя Кабланова. Те имат идея базара да продължи и тази седмица, като ще потърсят съдействие от Общината той да бъде разположен на централния площад в града.

DSC02101

“Благодаря на всички, които подкрепиха каузата за Александрина! Благодаря на хората, които откликнаха на молбата ни за цветя и направата на сладки!“, написа в социалните мрежи Лидия Немигенчева.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn