16-годишните хандбалитски на Панагюрище на косъм от спечелването на Купата на България

За 3 минути Купата на България се изплъзна от ръцете на 16-годишните ни хандбалистки. В провелия се на 3 и 4 декември в гр .Хасково финален турнир за Купа България, нашите хандбалистки показаха изключително силна игра, това коментираха треньорите Любка Карагьозова и Георги Атанасов след двубоите. В групата ХК“Панагюрище“ се класира на първо място, побеждавайки отбора на „Велико Търново“ с 26:18 и „Нови Пазар“ с разгромяващ резултат 38:7. В полуфиналната среща панагюрки победиха и отбора на“Сливница“ с 21:18. Финалната среща за първото място бе най-драматичната битка с отбора на „Бъки“-Габрово, който е подсилен с две състезателки от Белене и който отбор до момента побеждава отборите със значителна разлика. В този финален мач панагюрските хандбалистки надиграха отбора на Габрово през 47 минути от 50 минути игрово време. Първото полувреме завърши с два гола аванс за панагюрския отбор.

Три минути преди края на срещата при гол аванс за Панагюрище, съдиите отсъдиха несъществуваща дузпа в полза на „Бъки“ и за две минути отстраниха най-силната състезателка в този мач за Панагюрище Мария Маслева. Това сломи духа на нашия отбор и с човек повече „Бъки“ успя да поведе и краят на срещата бе даден при резултат 19:17 за габровки, коментираха още треньорите на панагюрския клуб.

С изключително силна игра в този мач, отбелязвайки 12 гола във вратата на „Бъки“, Мария Маслева стана голмайстор на турнира с общо 34 гола. Стиляна Добрева и Марина Чардакова намериха място в идеалната седмица на турнира. Силна игра показаха двете вратарки Станислава Чакърова и Стоянка Варадинова. С добра игра в защита се отличи капитанката на отбора София Пашова. За доброто представяне на отбора помогнаха и всички останали състезателки: Катрин Чочева, Николета Иванова, Евелин Драганова, Йоана Робова и Стефани Навущанова.
Треньорите Любка Карагьозова и Георги Атанасов са изключително доволни от представянето на отбора. Подготовката на състезателките продължава, а отборът вече гледа към Държавния финал през м.юни, в който девойките ще се борят отново за титлата.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn