16 ученици получиха стипендии по проекта „Образование за всички“

За поредна година Фондация „Асарел“ връчи стипендии на ученици с отличен успех от учебните заведения в Панагюрище. Шестнадесет възпитаници на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, СОУ „Нешо Бончев“ и ОУ „20 април“ получиха своята парична награда на специална церемония в ресторант „Каменград“ на 29 февруари. Всички те са одобрени в началото на учебната година да участват в проекта „Образование за всички“.
Въпреки срива на цените на металите на международните борси, през 2016 година, дружеството продължи този проект и помощта за отличниците. „Пожелавам Ви след известно време да се видим отново, като дойдете да работите в „Асарел-Медет“, заяви пред стипендиантите Александър Чобанов – председател на фондация „Асарел“ и директор „Човешки ресурси“ в компанията. Директорите на панагюрските училища също изразиха задоволство от инициативата „Образование за всички“. Те са единодушни, че възпитаниците им получават стимул за развитие, а финансовата помощ на компанията оценяват като „определяща“ за добрата подготовка на учениците.
Проектът „Образование за всички” на фондация „Асарел“ стартира в навечерието на учебната 2012/2013 г. в партньорството с Община Панагюрище и училищните ръководства. Освен стипендии, фондацията предоставя и безплатни учебници на нуждаещите се младежи.
Ето и пълния списък на стипендиантите от първия учебен срок на 2015/2016 учебна година:
Габриела Димитрова Капитанска – ОУ „20 април“; Людмил Николаев Ричев и Цветелина Петкова Цветанкова – от СОУ „Нешо Бончев“; от Професионалната гимназия стипендианти са: Георги Иванов Тушлеков, Владислав Илиев Зубев, Стефания Христова Димитрова, Петър Добрев Шопов, Ненка Маринова Поптолева, Пламен Георгиев Димов, Георги Кръстев Лисков, Ренета Светославова Манолева, Радослав Цвятков Кърбанов, Йорданка Юлиянова Димитрова, Станимир Дойчев Димитров, Павел Александров Бодуров и Пенчо Иванов Галилеев.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn