168 търсещи работа лица посетиха трудовата борса

На 27 април екипът на ДБТ– Панагюрище проведе трудова борса.Участваха представители на 30 работодатели от всички сектори на икономиката. Трудовата борса бе посетена от 168 търсещи работа лица от Общините Панагюрище и община Стрелча, от които 152 безработни лица и 16 нерегистрирани търсещи работа лица. Работодателите от Сектор „Индустрия” с представители на „Добивна промишленост”, „Преработваща промишленост” и „Строителство”. „Добивна промишленост” бе представена от 1 работодател в сферата на добив и преработка на медни руди, а „Преработваща промишленост” от работодатели в сферата на оптичното и оптикомеханичното производство, производство на изделия от метал, механична обработка на метали, шевно производство и строителство. От преработващата промишленост работодателите, заявили най-много работни места са „Оптикс”АД,  „Райна Княгиня-П”ООД и „Ритон-П”АД.

Сектор „Услуги” бе представен от работодатели от следните браншове „Транспорт”, „Хотелиерство и ресторантьорство”, „Хуманно здравеопазване” и „Търговия”. Работодател, заявил най-много работни места е „Асарел-Транс”ООД.

Сектор „Аграрен” бе представен от 4 работодатели, отглеждащи маслодайни растения – рози и лавандула и 1 работодател, стартиращ работата на модерни оранжерийни инсталации в гр.Стрелча за култивиране, отглеждане и преработка на висококачествени органични зеленчуци посредством високотехнологични геотермални енергийни решения, както и съхранение на земеделски хранителни продукти в климатично контролирана среда.

DSC03077 DSC03081 DSC03092 DSC03099 DSC03103 DSC03115

Обявени са 312 свободни работни места на първичен пазар на труда:

За специалисти с висше образование – инженерни длъжности–машинен инженер, инженер,механик, инженер,конструктор, инженер,електрончик, технолози и инженери за оптично произовдство, програмист-настройчик на машини с ЦПУ, агроном, геодезист и експерт, връзки с обществеността;

За специалисти със средно образование – оператори на машини с цифрово – програмно управление в металообработване и в оптично производство, изпълнител на модели в шевно производство, електротехници, електромонтьори, електрончици, техници на строителен обект, техник-механик, експлоатация на автомобилния транспорт, касиер в счетоводство;

За работнически длъжности – оптици, монтажници, шофьори, оператори на пътно-строителни машини, машинни оператори, за шиене на облекла, готвачи, сервитьори,  работници в кухня, продавач-консултанти, строителни работници, работници в оранжерия.

От обявените свободни работни места 201 са със сезонен характер, от които 6 за работа на обект в гр.Китен. За бране на розов цвят през м.май са заявени 195 СРМ.

Търсещите работа лица се представиха и за 45 незаети позиции, заявени в ДБТ-Панагюрище през предходните месеци.

Във връзка с реализацията на схема „ОЗМХ“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“ за свободни работни места на двама работодатели са представени безработни младежи. Присъстващите работодатели получиха индивидуални консултации от трудовите посредници по обявена процедура по схема „Младежка заетост” и за възможностите за ползване на услугите на EURES мрежата.

Старши експертът във Военно окръжие II степен – Пазарджик за Офисите за водене на военен отчет в общините Панагюрище и Стрелча, презентира възможностите за работа като военнослужещи.

DSC03127 DSC03133

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn