18-годишният панагюрец Денис Станчовски прави втори полеви тест за Сърбия рали

18-годишният панагюрец Денис Станчовски първи отвори днес предстартовите тестове на българските екипажи, които се готвят за Сърбия Рали в края на идната седмица в Врънечка баня, съобщава сайтът bgnrc.info. „Предполагах, че днес ще е слънчево, но дори малко се зарадвах, когато сутринта видях, че е мрачно и ще вали – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт действащият национален шампион в RC5. – Така възпитаникът на Моторспорт Академията в Твърдица днес успява да направи и първите си километри на „мокро“.
Фактически за тийнейджъра тези изпитания с Пежо 208 R2 на бившата отсечка от Рали България – Мухово, са втория полеви тест, в който за разлика от петте манша в планинско Осогово 2019 г., той кара с навигатора си Младен Карчев.
„Направихме около 25 – 30 километра, като доброто беше, че първите бяха на дъжд, а после трасето изсъхна и така имах възможността да правя проби и на два вида настилка.
Да припомним, че при първото изпитание по време на състезание – кюстендилските планински изкачвания, Денис трябваше да кара без диктовка, но хлапето се справи брилянтно, след като от началото на квалификациите до финала сваляше от времената си средно по 0.71 сек, и отгоре на всичко нито един път не излезе извън десетката в общото подреждане на Осогово 2019.

„Направихме различни промени по настройките, използвахме два различни вида гуми – Мишлен и Ханкок, съобразявайки с трасетата, които познавам от миналогодишното си участие в сръбския кръг“ – допълва Станчовски.
Чисто статистически, пилотът познава колата си от двата теста на Мухово (днес и преди Кюстендил) и от самата планинска надпревара, като сумарно има зад гърба си между 81 и 88 километра.
През миналия шампионат Денис Станчовски завърши на върха на RC5, спечели трофея за млади пилоти, носещ името на Тодор Славов и за малко се размина с първото място в Хюндай Рейсинг Трофи.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn