18 човека са в панагюрското доброволно формирование

На територията на област Пазарджик има регистрирани 5 доброволни формирования и едно е в процес на пререгистрация. 18 човека са част от формированието в Панагюрище. Другите доброволни формирования са в общините Пазарджик – 39 човека, Батак – 12 човека, Белово – 10 човека и Стрелча – 9 човека. В процес на пререгистрация са доброволците (10 човека) от община Сърница, които преди сформирането на общината бяха към община Велинград.
Доброволците от доброволните формирования са преминали първоначален курс на обучение. Това бе отбелязано по време на пресконференция през декември от Областния управител на Пазарджик Трендафил Величков във връзка с дейностите по превенция на бедствия и преодоляване на последиците от такива през изминалата 2015г.
С лични предпазни средства са снабдени доброволците от общините Пазарджик, Белово, Панагюрище и Стрелча.
Преди една година беше изготвен и утвърден план за дейността на областния щаб за защита при бедствия и беше изготвен график за заседания, учения и тренировки със съответните теми, а кметовете на общини изготвиха планове за дейността на съответния общински щаб за защита при бедствия и график за провеждане на заседания.
Сред дейностите, извършени през миналата година са и проведените заседания на общинските щабове за защита при бедствия и проиграване на част „Снегонавяване и обледяване” в общините Пазарджик, Белово, Панагюрище, Септември, Велинград, Стрелча, Сърница и Батак.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn