18 човека се включиха в акцията по кръводаряване днес в МБАЛ „Уни Хоспитал“. 5 от доброволците получиха отличие за редовни кръводарители

18 доброволни и безвъзмездни кръводарители се включиха днес, 15 юни, в акция, организирана от БЧК-Панагюрище, РЦТХ-Пловдив и МБАЛ „Уни Хоспитал“. 5 от доброволците получиха специални грамоти и цветя в знак на признателност, че са дарили кръв повече от 15 пъти.

На 14 юни бе отбелязан Световния ден кръводарителя. Фокусът на тазгодишната кампания на Световната Здравна организация (СЗО) е върху кръводаряването за спешни случаи, при внезапно възникнали кризи или извънредни ситуации. По данни на Организацията всяка година животът и здравето на повече от 250 милиона души са засегнати от извънредни ситуации.

Затова и мотото на инициативата тази година – „Не чакай да дойде бедствието. Какво можеш да направиш? Дари кръв. Дари сега. Дарявай често „, акцентира върху факта, че е важно редовно да се дарява кръв, за да има достатъчно преди да възникне извънредна ситуация.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn