Семейство от Италия осинови две деца от ЦНСТ „Закрила“ в Панагюрище

Второто осиновяване в Центъра за настаняване от семеен тип за деца „Закрила“ в Панагюрище е вече факт, съобщиха от Общинска администрация. Двете деца /братче и сестриче/ на 9 и 10 годишна възраст намериха свой нов дом. Техни родители станаха италианско семейство от град Авиляно, област Потенца, Италия.

Докато протича процедурата за осиновяване, във времето за изчакване на решението на Софийски градски съд, кандидат-осиновителите с вълнение контактуваха с децата чрез интернет по СКАЙП, интересуваха се за живота им. Днес, преди заминаването на двете деца, екипът и децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца „Закрила“ в Панагюрище организираха сантиментално прощално изпращане на двете деца.

Децата получиха специални албуми „Историята на моя живот”, в които грижливо е събрана информация за всяко дете, за неговото биологично семейство, рисунки, бележници, грамоти и дипломи, снимки… Със сълзи в очите, екипът и децата от ЦНСТ пожелаха на добър час на своите приятели, с които ще продължат да общуват и занапред чрез интернет.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn