186 асарелци получиха награди за професионални постижения и дългогодишен стаж в компанията

„Асарел-Медет” АД е компания, в която професионализмът и почтеността са в основата на корпоративната ни ценностна система. Екипът ни е  съставен от мотивирани и отговорни хора, чиято всеотдайност и трудолюбие са в основата на нашите успехи”. Това заяви изпълнителният директор на дружеството инж. Делчо Николов на 24 август, когато общо 186 работници, служители и мениджъри от „Асарел-Медет” АД бяха отличени за професионалните си постижения или дългогодишната си трудова кариера в компанията и обособените дружества.
Отличия получиха 100 работници, диспечери, технолози, механици, енергетици, началник-смени, специалисти и мениджъри, определени от колегите си за носители на званието „Най-добър в професията” за 2015 година.
В навечерието на Деня на миньора бяха отличени още 86 работещи в дружеството, които през 2016 година навършват 25, 30, 35 или 40 години непрекъснат трудов стаж в „Асарел-Медет” или дъщерните дружества. Доайен сред наградените е автомонтьорът в Централната ремонтна база на рудник „Асарел”  Найден Калугеров, който вече четири десетилетия  е част от екипа на компанията. По старшинство на него се пада честта да развее фирменото знаме на 27 август, когато в курорта Панагюрски колонии дружеството ще чества професионалния си празник.
Сред отличените е и председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет” АД и председател на Българска минно-геоложка камара проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който от 30 години насам е начело на предприятието.
По време на тазгодишната церемония седмина служители бяха удостоени и с почетен знак „За заслуги” към „Асарел-Медет”АД – Радка Поптолева, Димитър Узунов, Стоян Новаков, Борислав Чуклев, инж. Ненчо Караатанасов, инж. Милчо Бояджиев и инж. Николай Дачкинов. Според установените фирмени правила отличието се получава от всеки, който има  над 20 години трудов стаж и през последните 10 от тях поне 5 пъти е бил отличаван като „Най-добър в професията“.
Церемонията се състоя пред фирмения параклис „Св.Богородица Живоприемен източник“, като всеки от наградените  получи благодарствена грамота и икона на „Свети Иван Рилски”, покровител на миньорите и всички българи.
Тази церемония е част от инициативите, предшестващи професионалния празник на „Асарел-Медет” АД. През тази година честването му е насрочена за 27 август в курорта Панагюрски колонии. Хилядите асарелци и гости на празника ще могат да се насладят на богата празнична програма, в която централно място заемат звездите от супер групата „Фондацията”. Своите поздрави към присъстващите ще отправят още Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Лора Караджова, изпълнителката на народни песни Румяна Попова, Ансамбъл „Пазарджик”, фолклорната формация „Тангра” от читалище „Искра” в село Попинци, мажоретният състав „Елинор” към Обединен детски комплекс – Панагюрище, както и духовия оркестър „Делчо Радивчев” към Народно читалище „Виделина 1865” в Панагюрище.
Своите умения ще покаже кулинарният виртуоз Ути Бъчваров, а за децата са подготвени атракции и забавления. В деня на празника компанията е организирала безплатен транспорт, като след 9.00 часа автобуси към Панагюрски колонии ще тръгнат от автогарата в града, от всички села в общината и град Стрелча.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn