Бронзови медали за 16-годишните хандбалистки на „Панагюрище“ от Държавния финал

Трето място и бронзовите медали завоюваха 16-годишните момичета на Хандбален клуб „Панагюрище“ в Държавния финал по хандбал, провел се на 4 и 5 юни в зала „Арена Асарел“ – Панагюрище. На 4-ти юни панагюрските момичета записаха една победа срещу СКХ „Васил Левски“ с 22:12 и една загуба от „Бъки“ с 25:15. В неделя, 5 юни, панагюрският тим се класира за финал за определяне на третото място, след като загуби от тима на „Хасково“. В срещата за определяне на носителите на бронзовите медали момичета на треньорите Любка Карагьозова и Георги Атанасов показаха отлична игра срещу тима на „Етър‘64“ (Велико Търново) и заеха почетното трето място.

След оспорван финален мач, завършил с дузпи, победител на Държавния финал стана отборът на ХК „Бъки“ (Габрово), а втори остана тимът на „Хасково“.

ЗаНай-добър защитник“ бе определена София Пашова от ХК „Панагюрище“

Място в идеалната седмица намериха панагюрските хандбалистки Мария Маслева и Марина Чардакова.

Спортното събитие беше открито официално в събота от председателя на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов. Приветствие отправи треньорът на ХК „Панагюрище“ Любка Карагьозова. Състезателки на таекуон-до клуб „Один“ направиха атрактивни демонстрации, а изпълненията на малките танцьори от клуб по спортни танци „Импулс“ впечатлиха състезателите и гостите на турнира.

Закриването и награждаването на победителите се състоя в неделя, 5 юни. Турнирът бе официално закрит от председателя на постоянната комисия „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ към Общински съвет – Панагюрище Георги Георгиев. Организатори на спортното събитие бяха Българска федерация хандбал, Община Панагюрище, Асоциация на спортните клубове и Хандбален клуб „Панагюрище”.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn