194 молби за енергийни помощи на жители от община Панагюрище са подадени в местната Дирекция „Социално подпомагане“

До 27 юли в Дирекция „Социално подпомагане“ – Панагюрище бяха подадени 194 заявления от жители на община Панагюрище за отпускане на целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2020/2021 г., показа репортерската ни проверка. 465 лева и 90 стотинки целева помощ за отопление ще получат нуждаещите се за идния зимен сезон, като размерът й беше увеличен с 30 лв. спрямо миналата година.

Тя се отпуска за пет месеца – от 1 ноември до 31 март.

Заявления се подават до 31 октомври в дирекциите „Социално подпомагане“ (ДСП) по настоящ адрес, чрез ПИК или електронен подпис в Системата за сигурно електронно връчване, както и по пощата. Всеки желаещ да кандидатства може да получи необходимите документи за попълване на място в ДСП или да ги изтегли от страницата на Агенцията за социално подпомагане на адрес: https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-
podpomagane/sotsialni-pomoshti
.

При разглеждането на заявленията се взима предвид дали човекът е с увреждане, дали има деца и др. Средномесечният доход за последните шест месеца на кандидатите трябва да бъде по-нисък или равен на коефициент, базиран на възрастта и семейното им положение. Увеличението на пенсиите от 1 юли 2020 г. с 6,7 на сто няма да се отрази на правото на достъп до този вид помощ.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn