2 от новите 17 случая на заразени с коронавируса са в област Пазарджик

17 нови случая на заразени с коронавируса са регистрирани през последното денонощие у нас, като общият брой на хората с установена вирусна инфекция вече е 2640, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 доц. Димо Димов. За периода са изследвани 1557 проби с PCR метод, каза доц. Димов.
От 17-те нови случая 11 са в София – 8 са амбулаторни и трима са в лечебни заведения, 3 в Шумен, 2 в Пазарджик и 1 в Ямбол. В Пазарджик – пробите са на жени от град Пазарджик. Едната жена е на 6о г., приета във Второ вътрешно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“ АД, която вече е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на лечебното заведение. Другата жена е на 63 г. постъпила за лечение в МБАЛ „Св. Георги“ гр. Пловдив.  Състоянието им към момента е задоволително, уточняват от РЗИ-Пазарджик.

В страната – излекувани са нови 32-ма, като общият им брой достигна 912. Новите излекувани са: София – 5 нови случая, Благоевград – 10, Бургас – 2, Видин – 10, Перник -5. До момента са излекувани 500 мъже и 412 жени – с отрицателни PCR тестове и клинично здрави по отношение на респираторното заболяване, като в това число са и 10 деца.
Починали за денонощието – 3 нови случая. Това са: жена на 70 години в Пловдив с придружаващо заболяване язва на дванадесетопръстника, жена на 74 години в Сливен с придружаващо заболяване диабет и жена на 73 години в Александровска болница в София с онкохематологично заболяване.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn