20 журналисти тестваха новия джип „Range Rover Velar“ в рудник „Асарел“

Двадесет журналисти от национални ежедневници и специализирани авто мото списания и сайтове тестваха новия джип „Range Rover Velar“ по пътищата в рудник „Асарел“ на 11 септември. Инициативата бе на вносителя на возилата – фирма „Мото Пфое“.

as koli1 as koli3
Представителите на медиите разгледаха двете фирмени експозиции за историята и развитието на компанията и се снимаха за спомен пред кофата на един от багерите-гиганти. След това от диспечерния пункт на рудник „Асарел“ видяха мащабите на мината, а инж. Ангел Шишков – началник „Рудник“, ги запозна с производствения процес в дружеството.
Първата спирка от организирания тест драйв бяха бермите на рекултивираната част на Окисно насипище, където представителите на медиите изпробваха възможностите на джиповете по труден терен и се снимахa пред площите, засадени експериментално с лавандула.

as koli2
Истинският тест за машините бе преходът до приемния бункер на Циклично-поточната технологична линия за транспорт на руда – ЦПТ-2 в рудник „Асарел“, с което те се справиха без проблеми. На изпроводяк бяха „изкъпани“ на проходната автомивка, която се намира на изхода на рудника.
„Много впечатляващо“, не скри възхищението си от видяното в „Асарел-Медет“АД Мистър Формула 1 – инж. Иван Тенчев, който бе сред гостите на организирания от „Мото Пфое“ тест драйв.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn