20 туристически обекта в община Панагюрище са включени в онлайн регистъра на туристическите атракции

Министерството на туризма представи онлайн регистър на туристическите атракции. Целта на този регистър е да даде информация за туристическите атракции, за собствеността им, както и за наличната инфраструктура. Информацията в него е предоставена от общините, както стана ясно от думите на министър Ангелкова. 265 общини са подали информация, 14 не са предоставили такава все още.

Сред туристическите атракции в Панагюрище са църквите „Св. Георги Победоносец“, „Свети Тодор Тирон“ и храмът „Св. Въведение Богородично“, историческа местност Оборище, Мемориален комплекс „Априлци“, Исторически музей, Зала трезор „Панагюрското златно съкровище“, Дудекова къща, Лекова къща, средновековните крепости „Асар“ и „Красен“, Дринова къща и др.

3330 са туристическите обекти в регистъра. От тях около 1800 са публична държавна и общинска собственост. 930 са с неизяснен статут на собствеността.

Регистърът е достъпен през самия сайт на ведомството. В помощ на туриста в регистъра могат да се намерят и местата за настаняване в населеното място, в което се намира дадена туристическа атракция.

Анализира се в момента възможността от кои туристически обекти може да се събира туристическа такса, кои могат да привличат публично частно партньорство. Търсачката на Министерство на туризма дава препратка към „Уикипедия“ и „Гугъл“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn