22 нерегламентирани сметища са почистили служителите на ОП „Чистота”

22 нерегламентирани сметища са почистили служителите на ОП „Чистота” за 2015 година, сочи справка от отчета на общинското предприятие, изготвен от управителя Тодорка Немска. Дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване, както в Панагюрище, така и в осемте села на общината, са се осъществявали по предварителни изготвен график.

За град Панагюрище честотата на извозване на битовите отпадъци е два пъти седмично, в някои централни райони и по-често, а за останалите населени места два пъти в месеца. Миенето на улици и площади в Панагюрище се е извършило в периода 24.03-23.09.2015 година, като ежедневно са оросявани улици в централната градска част и улици с натоварено движение. Поддържането на териториите за обществено ползване се е осъществявало чрез машинно и ръчно метене.

От отдел „Зелено строителство” през 2015 година са извършени дейностите косене на тревни площи, поддържане и поливане на цветните площи и дървесните видове, подрязване и окопаване на храсти, засаждане на дървета, благоустрояване на тревни площи. Засадени са 33 дървета от вида кълбовидна акация, 15 чинара и 1-ин кълбовиден шестил, сочи още отчетът.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn