236 деца и младежи с изявени дарби от община Панагюрище бяха отличени в Звезден клас`2021

За десета година, в празничната зала на Театър Дом-паметник, на 5 юли, се проведе официалната церемония „Звезден клас” за награждаване на деца и младежи от община Панагюрище с изявени дарби в областта на науката, изкуствата и спорта. През изминалата 2021 година, те, умело водени от своите ръководители, треньори, хореографи и учители, покориха сцените и стадионите, спечелиха награди от различни олимпиади и конкурси, показаха своя несломим дух, жажда за наука и знания, устрем към красота и съвършенство!

Целта, която си поставя Община Панагюрище, стартирайки през 2012 година „Звезден клас” е да отдаде нужното внимание на младите дарования. Всички те, получават отличие за постигнатите високи върхове в областта на науката, изкуствата и спорта, но и признанието за това, че прославят достойно името на Панагюрище в България и по света.

Основател на церемонията е заместник–кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова. Всяка година Панагюрище има своя звезден клас, а постиженията на талантливите деца имат своя морален и материален измерител.

На всяка церемония Община Панагюрище кани представители на различни фирми, организации или хора, постигнали високи успехи в областта на науката, изкуствата и спорта или с безспорен принос за развитието на родния ни край, за кръстници, които да връчват медалите на удостоените с отличия млади таланти.

През 2021 година 232 деца с изявени дарби са отличени от Експертно–консултативната комисия за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище, съгласно Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище, приет с Решение № 558 от 2014 г. на Общински съвет – Панагюрище.

През 2021 година за първи път 4 деца от община Панагюрище са носители на национални стипендии за деца с изявени дарби.

Домакини на церемонията „Звезден клас“ бяха кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова.

Градоначалникът Белишки поздрави младите звездни таланти на общината и даде началото на Официалната церемония „Звезден клас – Панагюрище`2021“.

Гости на събитието бяха: Христо Калоянов – председател на Общински съвет–Панагюрище; представители на фирмите–партньори: „Асарел Медет“ АД, „ОПТИКС“ АД и „Оптикоелектрон” АД; председателя на Асоциацията на спортните клубове; директори и представители на образователни и културни институции; представители на медиите: „Оборище“ ЕООД, „Време 2001“ ООД, „ПИА-НЮЗ“ ЕООД и информационния сайт „ОЩЕ ПАН“.

Всички деца и ученици получиха медали, а техните ръководители – плакети. Водещ на събитието бе Магдалена Джолова.

Традиционно най-многоброен бе блокът на отличените спортисти – 116 деца , водени от 13 треньори. Като част от тяхното представяне видяхме спортна демонстрация по кикбикс, изпълнена от стипендианта за област Спорт на община Панагюрище за 2021 година – Найден Бакърджиев и състезателите от СК по кикбокс „Оптикс“ с треньор  Здравко Еров.

Кръстник на шампионите, изкачили най-високите спортни върхове за 2021 година бе Бисерка Янева – директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“ АД. „Имам привилегията да отлича шампионите в спорта. Радвам се, че това се случва именно в годината, в която Панагюрище беше избран за Европейски град на спорта. Това е едно забележително постижение, чието осъществяване беше подкрепено от нашата компания и от „Тракийски хотелиери“ – посочи тя, като сподели, че през настоящата година „Асарел-Медет“ утроява сумата, която Община Панагюрище осигурява за инициативите на местните спортни клубове като част от календара на Европейския град на спорта.

Кръстник на талантите от област Изкуства (106 деца, водени от 15 ръководители) бе Даниел Даскалов – директор „Ресурсно осигуряване“ в „Оптикс” АД. Винаги съм свързвал изкуството със свободата, затова пожелавам на всички деца от нашия „Звезден клас“, които се занимават с изкуство да бъдат свободни, да могат да мечтаят, да оставят трайна следа след себе си“- каза Даскалов.

В красивия свят на музиката със своите изпълнения ни пренесоха стипендиантът на община Панагюрище в област Изкуство – Лора Куруджиева и Кристина Гочева – част от наградените таланти в област Изкуства.

 

Отличените (14 деца и 9 ръководители) от област Наука бяха наградени от кръстника – Мирослав Васев – Търговски директор в „Оптикоелектрон” АД. „Бъдещето на Панагюрище е в тези деца. Гордеем се с техните постижения“ каза при награждаването Васев. Той поздрави родителите и учителите, които подкрепят тези ученици и им показват пътя , по който да вървят и постигат успехи. „Бъдете здрави, вярвайте в себе си, дерзайте и се борете“, с тези думи търговският директор на Оптикоелектрон Груп се обърна към наградените деца от област „Наука“.

С пожелания за бъдещи успешни хоризонти и нови звездни отличия бе музикалния поздрав на Надежда Ковачева – носителят на национална стипендия за деца с изявени дарби на Министерството на образованието и науката за втора поредна година.

Панагюрище се гордее със своето най-голямо богатство – умните и талантливи деца.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn