24 отлични ученици получиха стипендии по проекта „Образование за всички“ на фондация „Асарел“

За поредна година Фондация „Асарел“ връчи стипендии на ученици с отличен успех от учебните заведения в Панагюрище. 24 възпитаници на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, СУ „Нешо Бончев“ и ОУ „20 април“ получиха своята парична награда на специална церемония в ресторант „Каменград“ на 1 март. Всички те са одобрени в началото на учебната година да участват в проекта „Образование за всички“.

IMG_3241

„Вярвам, че ще продължите да ни радвате с успехите си, и ние ще продължим да ви стимулираме да давате най-доброто от себе си”, заяви в приветствието си към стипендиантите Александър Чобанов – председател на Управителния съвет на фондация „Асарел“ и директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“АД. Той пожела на младите хора да следват мечтите си, но никога да не забравят от къде са тръгнали, и да знаят, че по-хубаво място от родния край няма.

IMG_3285 IMG_3286

Директорите на панагюрските училища също изразиха задоволство от инициативата „Образование за всички“. „Броят на учениците от Професионалната гимназия, включени в образователния проект на фондацията се увеличават”, сподели със задоволство Лушка Апостолова. „Надявам се от нашите училища да излизат успешни деца, които да получат добра реализация”, каза Веска Барова.

Проектът „Образование за всички” на фондация „Асарел“ стартира в навечерието на учебната 2012/2013 г. в партньорството с Община Панагюрище и училищните ръководства. Освен стипендии, фондацията предоставя и безплатни учебници на нуждаещите се младежи.

Ето и пълния списък на стипендиантите от първия учебен срок на 2016/2017 учебна година: Нелина Скачкова, Евгения Ангелова, Рада Порязова, Донка Ушева, Стиляна Караджова,Ана Задрева, Емануил Радичев, Цветомира Цветанкова, Никола Кроснаров, Габриела Костуркова, Петър Василев, Станислава Чакърова, Георги Тушлеков, Доминика Михова, Димитър Христов, Венцислав Зубев, Стефания Димитрова, Ненка Поптолева,  Петър Шопов, Даниела Велчева, Георги Лисков, Мартин Предьов,  Венцислав Перфанов и Ренета Манолева.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn