242 станаха заразените с коронавирус у нас. Новата област, която се добавя на картата с инфекцията в България е Сливен

22 нови случаи са регистрирани през деня. Така общият брой на заразените с коронавирус в България става 242. Това съобщи на ежедневния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Той уточни, че отново най-много са новорегистрираните положителни проби в София – 16. Има обаче и област, в която за първи път е регистриран случай на коронавирус – Сливен.

В Пловдив са 2-ма, 1 е в Плевен и 2-ма в Благоевград.

По думите на проф. Мутафчийски, няма пациенти в тежко състояние, с изключение на болните, настанени в „Пирогов“, които бяха в критично състояние.

„В „Пирогов“ пациентите са стабилизирани, но все още са в тежко състояние“, лаконичен бе шефът на Националния оперативен щаб.

Проф. Мутафчийски каза още, че частните лаборатории разполагат със същите тестове, с каквито работят и болниците. Той обясни отново и как се процедира при тестването на контактни хора.

„РЗИ взима първа проба. Гледаме кога изтича карантината – на 21-ия ден се взима първа проба след карантината, след това до 24 часа втора проба и тогава става ясно здрав ли е вече контактният“, заяви Венцислав Мутафчийски.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn