27 български състезатели ще се включат в Откритото първенство на България по тенис на маса Асарел България Оупън в Панагюрище. Сред тях е и шампионът на България в тениса на маса – Теодор Александров

27 български състезатели ще се включат в Откритото първенство на България по тенис на маса Асарел България Оупън в Панагюрище, съобщават от Българската федерация по тенис на маса (БФТМ). Сред тях е и националният ни №1 Теодор Александров, който без съмнение ще има пълната подкрепа на публиката в залата. Теодор влиза директно под №16 в схемата на турнира и ще изиграе първия си мач след края на квалификациите.

Шампионът на България в тениса на маса – Теодор Александров изуми на световното първенство в Дюселдорф. Националът направи два последователни трикови удари при 1-0 гейма за него и 10:6 в мача срещу котдивоареца Ян Куаджо от квалификационните групи на турнира. Първо Александров върна топчето с удар зад гърба, а при следващото си изпълнение направи „хот-шот“ – удар между краката. От Световната федерация сравниха изпълненията на Теодор с тези на звездите Роджър Федерер и Рафаел Надал в тениса на корт.

Предстоящото трето издание на международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън”, което ще се проведе от 15 до 20 август, ще бъде с рекорден награден фонд от 130 000 щ. долара. Увеличаването на наградния фонд с 50 000 щ. долара в сравнение с миналата година, е благодарение на отличните оценки за провеждането на досегашните две издания.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn