3 655 лв. събраха момчетата, скачали за кръста на Йордановден. Средствата ще бъдат дарени на момиче от Панагюрище с тежко заболяване

3 655 лв. събраха момчетата, скачали за кръста на Йордановден в Панагюрище и с.Панагюрски колонии, съобщи един от организаторите Коста Варадинов. Средствата ще бъдат дарени на 14-годишно момиченце от Панагюрище със заболяване.

„Всички ние и тази година изпълнихме нашата кауза. Когато сме заедно сме силни! Изразявам искрена благодарност за вашата старателна, отлична работа. Благодаря ви за решителността, за вашите усилия, за вашата отговорност. Пожелавам ви винаги да постигате целите си, смело да се борите за успеха си и никога да не се страхувате от внезапни препятствия“, написа в профила си в социалната мрежа Варадинов.

Младите хора от Панагюрище, участвали Богоявленския ритуал и тази година спазиха традицията. Почти всички, скочили във водите на река Луда Яна бяха с български носии, пяха песента за Райна Княгиня и българския химн, не пропуснаха да изиграят и мъжко хоро, под съпровода на тъпан. Момчетата показаха, че са с гореща кръв и добри сърца, достоен пример за подражание.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn