300 изпълнители ще вземат участие в XIII Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2017“

На 22 и 23 април 2017 година в Панагюрище ще се проведе XIII-ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2017“. Фестивалът е посветен на 180-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски и 165-та годишнина от рождението на Павел Бобеков – революционер, председател на Привременното правителство и хилядник по време на Априлското въстание в IV революционен окръг. Националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘ 2017“ има конкурсен характер.

В конкурсната програма могат да участват индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в три възрастови групи:

1 възрастова група – от I до IV клас;

2 възрастова група – от V до VIII клас;

3 възрастова група – от IX до XII клас.

300 изпълнители от 21 населени места – София, Пловдив, Благоевград, Мездра, Хисаря, Велинград, Пазарджик, Русе, с. Юпер /Разградска област/, Хасково, Бургас, Севлиево, Смолян, Шумен, Карлово, Казанлък, Кърджали, Стара Загора, Харманли, Стрелча и Панагюрище ще изпълняват български песни с патриотична насоченост.

98 са получените заявки за индивидуални изпълнения, от които 50 – първа възрастова група, 33 – втора възрастова група и 15 – трета възрастова група.

Общо 19 са получените заявки за изпълнения на вокални групи, като от тях 9 – първа възрастова група, 6 – втора възрастова група и 4 – трета възрастова група.

6 са получените заявки за вокални дуети, от които 4 – първа възрастова група, 1 – втора възрастова група и 1 – трета възрастова група.

В конкурсната програма индивидуалните изпълнители и вокалните формации ще участват с по две песни. Първата песен задължително трябва да бъде с патриотично съдържание, а втората песен може да бъде патриотична или забавна.

Изпълненията ще бъдат оценявани от професионално жури и детско жури. Те ще оценяват подбора на репертоара /съобразно възрастта/, интонация, вокална техника, художественост на изпълнението и сценична реализация.

За победители в конкурса са осигурени следните награди:

– Специална награда „Живият пламък“;

– Диплом, медали и купи за индивидуалните изпълнители и формация за I, II и III място за всяка възрастова група;

– Награда на Община Панагюрище;

– Награда на детското жури;

– Награда за музикален ръководител на името на Анна Главчева – изявен учител по музика от град Панагюрище;

– Награда за сценична реализация;

– Награди на институции, фондации и фирми.

Организатори на XIII -ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2017“ са Община Панагюрище, Център за подкрепа за личностно развитие- Панагюрище.

Фестивалът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката за 2016-2017 година и е част от Общинската годишна програма на тържествата за отбелязване на 141 години Априлска епопея.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn