32 деца дефилираха в първия конкурс „Принц и Принцеса на Панагюрище“ 2016

32 красиви и талантливи деца дефилираха в конкурса „Принц и Принцеса на Панагюрище“ 2016, който се организира от Арт компания „Нови звезди“ и се провежда за пръв път в града. Събитието се проведе тази вечер в Театър Дом-паметник. Участниците бяха на възраст от 4 до 16 години и бяха допуснати до конкурса след провелия се миналата седмица кастинг. Основните критерии, по които бяха оценявани участниците, бяха талант, сценичното поведение, характер.  Това не е конкурс за красота, подчертаха организаторите и акцентираха на това, че работят за изграждане на качества като мотивация, желание за развитие, патриотизъм, развитие на таланта. Финалът бе под надслов „Моя страна, моя България“ и преминава в три тура.

630-те госпожици и 2-мата господа бяха облечени в брандирани тениски на организаторите в първия тур. Във втория всяко дете представи своя талант с песен, стихотворение, танц, една от участничките направи и таекуон-до демонстрация. В третия тур малките момичета и момчета се превърнаха в истински принцеси и принцове, с приказни тоалети и чар впечатлиха журито и гостите на събитието.

8 8ii 09kkmk 88Журито бе в състав Георгина Георгиева, президент на компанията организатор на конкурса, представител на Община Панагюрище в лицето на Радка Немска, представител на Театър Дом-паметник – Стоянка Атмаджова, хореографът Мария Бензарова и специалният гост на конкурса Томи Йовчев, директор на международния конкурс „Кръстопът на музите”. Имаше и детско жури, част от което бяха музикалните момичета от Панагюрище Габриела Шкодрева и Виктория Манева, както и една от Принцесите на „Нови звезди” Кремена Ламбева.

8 (2) - КопиеЗа всички деца имаше награди и подаръци, а най-добрите ще защитят името на Панагюрище на Националния финал „Принц и Принцеса на България“ 2016 от 2 до 5 юни на черноморския бряг в курортен комплекс „Албена“. Там ще имат шанса да получат покани за участие в международни конкурси и фестивали, където ще представят България.

Най-вълнуващ момент за участници, а и за гостите на събитието, бе раздаването на награди и специалното внимание, което получиха кандидатите за Принц и Принцеса. Наградата на Община Панагюрище получи  Диана Гевечанова. Наградата на Театър Дом-паметник отиде при Стивани Джунова. Наградата на Арт компания „Нови звезди” спечели Миглена Петрова. Наградата „Усмивка” грабна  Йоана Караджова. Наградата „Фотогеничност“ заслужи Йоана Кърпарова. С приза „Съвършеност” се окичиха Ивана Кръстанова и Кристина Чуклева. „Принцеса Усмивка” станаха Грета Дечева и Мария Ранчева. С отличието „Елегантност” бяха наградени Мария Ножделова и Елеонора Делийска. Наградата „Модел” отиде за Диана Шопова и Силвана Байкова. Приза „Чар” бе за Силвия Шопова, Аделина Кочева и Натали Игнатова. С наградата „Талант” бе удостоена Надежда Ковачева, с отличието „Най-красив тоалет” – Тимона Трахнова. Наградата на детското жури спечели Лора Куруджиева. Диана Гевечанова спечели и вотът от интернет гласуването във фейсбук. Голяма част от децата получиха покана за участие в „Кръстопът на музите”, който ще се състои през октомври тази година. Дойде моментът и за най-големите отличия. „Принц на Панагюрище” станаха двамата господа участници – Радомир Крушков и Петър Илчев. Принцеси на Панагюрище – Даная Хантова, Неди Цуцекова и Стефани Феркова. Гран при на конкурса „Принц и Принцеса на Панагюрище” в първа възрастова група спечелиха Стивани Джунова, Мария Топалова и Диана Гевечанова. Във втора възрастова група Гран при бе присъден на Ивайла Манчева, Тимона Трахнова и Пламена Цуцекова. В трета възрастова група най-високото отличие бе за Лора Куруджиева, Даниела Иванова и Недялка Цуцекова, ав трета възрастова група – за Надежда Ковачева, Валерия Добрева, Стелли Кроснарова и Пламена Ножделова.

bg - Копие

667gbv - КопиеМедиен партньор на събитието бе Медиен център „Оборище“. Очаквайте още снимки от събитието на фейсбук страницата ни.a IMG_5465 - Копие IMG_5469 - Копие IMG_5470 - Копие IMG_5483 - Копие IMG_5490 - Копие IMG_5506 - Копие IMG_5509 - Копие

IMG_5680pot55 - Копие (2) ui - Копие vf - Копие (2)11

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn