Стайков, Каменов, Мечков и още 31 пилоти ще вземат участие на планинско Панагюрище

Пламен Стайков, Любен Каменов и Любомир Мечков – тримата временни водачи в класирането в планинския шампионат ще вземат участие в Десетото юбилейно издание на автомобилно състезание по планинско изкачване „ПАНАГЮРИЩЕ 2015“. Общо 34 пилоти в 8 групи и класове са заявили участие в състезанието, което тази година е Пети кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Състезанието ще се проведе по трасе, разположено върху служебен път „Асарел-Медет” АД, с дължина 4600 метра и разлика във височините между старт и финал 240 метра. Стартът е разположен на разстояние 200 метра след разклона на пътя Панагюрище – София, служебен път „Асарел-Медет“ АД, а финалът – на портала на дружеството.

Закритият парк на автомобилите за провеждане на административна и техническа проверка на 04 юли 2015 година /събота/, от 09:00 до 12:00 часа, ще е на служебен паркинг на „Оптикоелектрон Груп“ АД.Тържественото откриване на състезанието ще бъде на 4 юли от 14 часа.Веднага след това автомобилите ще бъдат отведени на старта на състезанието за провеждане на тренировките в три манша.

Състезанието ще се проведе в три манша в неделя, на 5 юли  2015 година, с начален старт 10:00. След финала на трети манш, на закрит парк на автомобилите в района на паркинга на „Оптикоелектрон Груп“ АД, официално ще бъдат наградени победителите в състезанието.

Организатори на Пети кръг от Националния шампионат по планинско изкачване „Панагюрище 2015“ са БФАС, Община Панагюрище и АСК „Автоцар“. Директор на състезанието е Маньо Манчоров. Състезанието се провежда в съответствие с МСК, Годишната наредба на БФАС за 2015 година, Специалния правилник за провеждане на състезания по планинско изкачване и Допълнителен правилник.

Основният спонсор на състезанието „Асарел-Медет“ АД е инициатор на кампания за безопасно шофиране. В тази връзка на състезателите и на зрителите ще бъдат раздадени стикери с надпис „Пази живота“. Сред медийните партньори на състезанието е и Медиен център „Оборище“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn