346 здравноосигурени лица от община Панагюрище са сменили личния си лекар през месец декември

346 здравноосигурени лица от община Панагюрище са подали регистрационни форми за избор на общопрактикуващ (личен) лекар на хартиен носител през месец декември 2021 година, съобщи за Oborishte.bg Виолета Тодорова, директор на РЗОК-Пазарджик. Няма здравноосигурени лица, които през същия месец да са се възползвали от правото си на избор на общопрактикуващ лекар чрез представяне на регистрационна форма по електронен път.

Припомняме, че 349 здравноосигурени лица от община Панагюрище бяха подали регистрационни форми за избор на общопрактикуващ (личен) лекар на хартиен носител през месец юни 2021 година. Сред тях нямаше здравноосигурени лица, възползвали от правото си на избор на общопрактикуващ лекар чрез подаване на регистрационна форма по електронен път.

Здравноосигурените пациенти имат възможност да сменят своя личен лекар два пъти годишно – през декември и през юни. По всяко време на годината е възможно да се направи временен избор на лекар, когато това се налага – например в случай на пребиваване за повече от месец (но не над пет месеца) в друг град.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn