350 изпълнители ще запеят патриотични песни на „Родолюбие‘2016“

На 16 и 17 април 2016 година в Панагюрище ще се проведе XII-ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2016“. Фестивалът е посветен на 140 години от избухването на Априлското въстание и 160 години от рождението на Райна Княгиня.

350 изпълнители от 26 населени ще изпълняват български песни с патриотична насоченост.       В конкурсната програма индивидуалните изпълнители и вокалните формации ще участват с по две песни. Първата песен задължително трябва да бъде с патриотично съдържание, а втората песен може да бъде патриотична или забавна.

Националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2016“ има конкурсен характер. В конкурсната програма могат да участват индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в три възрастови групи: 1 възрастова група – от I до IV клас; 2 възрастова група – от V до VIII клас; 3 възрастова група – от IX до XII клас.

Изпълненията ще бъдат оценявани от професионално жури и детско жури. Те ще оценяват подбора на репертоара /съобразно възрастта/, интонация, вокална техника, художественост на изпълнението и сценична реализация.

За победители в конкурса са осигурени следните награди:

– Специална награда „Живият пламък“;

– Диплом, медали и купи за индивидуалните изпълнители и формация за I, II и III място за всяка възрастова група;

– Награда на Община Панагюрище;

– Награда на детското жури;

– Награда за музикален ръководител на името на Анна Главчева – изявен учител по музика от град Панагюрище;

– Награда за сценична реализация;

– Награди на институции, фондации и фирми.

Организатори на XII Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2016“ са Община Панагюрище, Обединен детски комплекс и инициативен комитет.

Фестивалът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката за 2015-2016 година и е част от Общинската годишна програма на тържествата за отбелязване на 140 години Априлска епопея.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn